Szülinapi Matemágus vetélkedő 2018

Ebben az évben 10. alkalommal rendezte meg iskolánk a járási matematika versenyt. Az érkezők már a dekorációból is sejthették, hogy nem mindennapi versenyre érkeztek, ugyanis a teremben színes lufik sokasága, és Matemágus hatalmas képe fogadta a gyerekeket, szülőket és pedagógusokat. Ódor Erzsébet köszöntötte a versenyzőket, bemutatta a zsűri tagjait, majd Nagyné Péntek Anikó ismertette a verseny menetét. Néhány hasznos tanácsot is adott a gyerekeknek, miként szerezhetnek még több pontot megoldásaikkal.

A diákok nagy izgalommal nyitották a borítékot, melyben a feladványok lapultak. A rendelkezésükre álló időt jól kihasználták, sok értékes, kitűnő feladatmegoldás született.

A végeredmény így alakult:

  1. osztályos Matemágus ( vagyis I. helyezett):Dömötör Olga, városlődi Általános Iskolából.
  2. osztályos Matemágus ( vagyis I. helyezett):Stampf Mátyás,  Laschober Mária Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola.

További eredmények:

  1. osztály: II. hely: Pásztor Botond, Szent István Király Róm. Kat. Ált. Iskola

III. hely:Földing Ádám, Fekete-Vörösmarty Ált. Isk.

 

  1. osztály: II. hely: Soós Milán, Fekete-Vörösmarty Ált. Isk.
    III. hely: Gábri Barnabás, Fekete-Vörösmarty Ált. Isk.

Az 1-3. helyezettek oklevelet és ajándékcsomagot kaptak, a többi résztvevő emléklapot, melyet intézményvezető asszony adott át.

A rendezvény szülinapi partival zárult, megünnepeltük Matemágus (a verseny névadója) 10. szülinapját, tűzijátékkal, tortával.

A versenyfeladatok itt tekinthetők meg!

Az Ajkai Szóban megjelent cikk itt olvasható!