Alapítvány

Kedves Szülők!

Az elmúlt évekhez hasonlóan, most is arra kérjük Önöket, hogy adójuk bevallásakor, 1%-os társadalmi hozzájárulással támogassák intézményünk alapítványát. A befolyt összeget az iskola korszerűsítésére, tehetséggondozásra, hátrányos helyzetű gyermekek támogatására, különböző kulturális és sport tevékenység, valamint versenyeken, fellépéseken való részvétel feltételeinek megteremtésére fordítjuk.

“Ifjúságért a Jövőért” Alapítvány
Adószám: 19261650-1-19


Az Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola alapítványi bálja 2018.11.24.


Alapítványi bál 2017


Borsos-bál 2016. november 19.

Ahogyan minden évben, úgy idén is megrendezte alapítványi bálját az Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola, amelyre szeretettel várták a szülőket és az érdeklődőket, november 19­-én (szombaton). Este nyolc órakor az intézmény vezetője, Ódor Erzsébet igazgató nyitotta meg az estet köszöntőjével, majd az idén 20 éves jubileumát is ünneplő Dinamik Rock and Roll Klub tanítványait nézve már be is indultak a ritmusra dobogó lábak az asztalok alatt.
A hangulatot az 1.A osztályosok fokozták, akik pillanatok alatt „Minyon­party”-­t rendeztek az aula közepén. A helyszínt idén is a Bánki Donát Szakképző Iskola biztosította, a talpalávalót pedig hagyományosan a Mokka zenekar húzta a táncolni vágyók számára.
A hangulat éjféltájt ért a tetőfokára, amikor is elkezdődött a tombolahúzás. Az idén egy wellness hétvége volt a fődíj. Érdekes, hogy ez volt az egyetlen szám, amit újra kellett húzni, mert az első kihúzott nyertes nem jelentkezett a nyereményéért.
A bál bevételét az Ifjúságért, a Jövőért Alapítványon keresztül az iskola az intézményben tanuló gyermekek támogatására, valamint eszközparkjának fejlesztésére fordítja.

Nyirő Mária

bal2016


Borsos-bál 2015. november 28.

Az Ajkai Szakképző Iskola Bánki Donát Intézményegysége adott otthont az idén az Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola hagyományos alapítványi báljának. November 28-án este immár ötödik alkalommal köszöntötte a megjelent szülőket, vendégeket, valamint az iskola pedagógusait Ódor Erzsébet igazgató asszony a bál megnyitóján. Beszédében megfogalmazta: a rendezvény egyik fontos célja a szülők és pedagógusok közti élő, személyes kapcsolat kialakítása és elmélyítése. Ezen túlmenően a bál bevételét az Ifjúságért, a Jövőért Alapítvány támogatására szánja az iskola.
A köszöntő beszédet követően a diákok alapozták meg a báli hangulatot vidám táncaikkal. Műsorukon szerepelt a Violetta c. sorozatból két dal, valamint sváb táncot és angol keringőt mutattak be a 3.a, 4.a osztályok, a 6-7. évfolyam és a 4-5. évfolyam táncszakkörösei. Iskolánkban második tanéve tanórai keretek között és szakkör formájában is táncolnak a tanítványaink Csík Edina táncpedagógus irányításával, ezen műsorszámok betanítását is õ végezte.
A gyerekek példáját hamarosan követték a felnőttek is, s a gyorsan emelkedő jókedvhez a Mokka együttes szolgáltatta a zenét. A mulatságot éjféltájban tombolasorsolás szakította meg, ahol sok értékes nyeremény talált gazdára.
Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak a cégeknek, vállalkozóknak és magánszemélyeknek, akik felajánlásaikkal hozzájárultak e program megvalósulásához. Pékné Nyírő Anita, a szülői munkaközösség képviselője által vezetett tombolasorsolás után folytatódott a mulatság, s a szülők és pedagógusok fergeteges hangulatban egészen hajnalig ropták együtt a táncot. Így kovácsolta össze a baráti együttlét öröme s a gyermekekért való közös tenni akarás az este valamennyi vendégét.


Borsos-bál volt  2014. november 29-én

Közel kétszázan vettek részt november 29-én, szombaton, az Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola alapítványi bálján a Kaszinó színháztermében. A vendégeket az iskola igazgatója, Ódor Erzsébet köszöntötte. Elmondta, a bált immár negyedik alkalommal rendezte meg az „Ifjúságért, a jövőért” Alapítvány. A befolyt összeget az eddigiekhez hasonlóan most is az iskolai bútorok cseréjére, illetve sporteszközök vásárlására fordítják.


Alapítványi bál 2013. november 30-án

Iskolánk november 30-án harmadik alkalommal szervezte meg alapítványi bálját a Kaszinóban.
Az első alapítványi bál bevételéből alsó tagozatos tantermeket tudtunk bebútorozni, a tavalyi bevételből pedig a szekrényajtókat cseréltük ki az iskola mindkét épületének folyosóin. Idén újból bútorokat szeretnénk vásárolni a befolyt összegből, ami 380590 Ft volt.
A szervezők műsorral is kedveskedtek a vendégeknek. Elsőként egy idén alakult csoport, Bognárné Szászik Melinda és Grőberné Adorján Renáta musical csoportja énekelt. A második műsorszám egy bajor tánc volt, amelyet a német tagozatos 2.c osztály mutatott be Sziverné Schnöller Andrea és Dunár Istvánné betanításával. Majd az első osztályosok dzsungeltánca következett. Nagyné Tóth Tímea és Krózserné Staub Médea osztálya az első olyan emelt szintű ének-zenei osztály, ahol nem csak az ének-zene kap szerepet, hanem délutáni szakkör keretében táncoktatással is kiegészül a gyerekek programja. Végül a Komka Nikolett által vezetett Def Jam Dance School lépett fel.
A bálon a Mokka zenekar játszott, a táncot tombolasorsolás szakította meg.

borsos jotekonysagi bal 1329

A fényképet Györkös József készítette.