Leendő elsősöknek

Segítség a beiratkozáshoz

Kedves Szülők!

Az alábbi 2 videó segítséget nyújt Önöknek abban, hogy a Kréta rendszerén belül hogyan tudják beiratni leendő elsős gyermeküket!

Kréta azonosítóval nem rendelkezőknek szóló videó

Kréta azonosítóval már rendelkezőknek szóló videó (fenti videó folytatása is)


SKM_C25820040611090_0001 (1)SKM_C25820040611090_0002Körzetek


beir


be

megh

plakátalá


Hasznos tanácsok szülőknek: Az alábbi dokumentumban az iskolánk egyik pedagógusa által összegyűjtött tanácsokat olvashatják.Az iskoláskor küszöbén


Beiskolázási eseménynaptár

beisk

1. 2019. október 3. hete: Mini koncert a városi óvodákban

2. 2019. november 14.: Szülői Klub leendő első osztályos gyermekek szülei részére

3. 2020. február: Pedagógusok látogatása az óvodákban

4. 2020. február vége: Tehetséges gyerekek értesítése

5. 2020. március 5.: Nyílt órák leendő első osztályosok szülei részére

6. 2020. március 26.: Húsvéti játszóház ELMARAD!

7. 2020. április: Beiratkozás

8. Szülői értekezlet leendő első osztályos tanulók szüleinek

Programjainkra minden érdeklődőt szeretettel várunk:
Leendő elsős tanító nénik

A következő orientációkat szeretnénk indítani:

Tehetség.ének-zene orientáció: (Tehetség. ének-zene orientáció bemutatkozása)
Természetbarát-angol orientáció: (Természetbarát-angol orientáció bemutatkozása)
Emelt szintű német orientáció: (Emelt szintű német orientáció bemutatkozása)


bem1

Bemutatkozik az alsó tagozat

Iskolánk alsó tagozata az Eötvös utca 9.-ben található. Aki belép az épület falai közé, az egy varázslatos világban találja magát, a számok és a betűk országában. Az egyik tanteremben vidám énekszó csendül fel, a másikban éppen egy betűvel ismerkednek a gyerekek, a harmadikból a szorzótábla hallatszik, s sorolhatnánk még mi minden… Aki pedig az udvarunkra is kitéved, láthatja, hogy a tanító nénik és a gyerekek keze nyomán milyen csodálatos világ bontakozik ki. A füves udvar, a játszótér, a bokrok sűrűje mind-mind megannyi játék, tanulás színtere.

Sokoldalú, színes iskolai életet próbálunk kialakítani, ahol figyelembe vesszük a gyerekek életkori sajátosságait, fontosnak tartjuk, hogy tanulóink személyisége egészségesen fejlődjön. A tanulás mellett a játék, a közösség kialakítása, egymás segítése a cél tanulóink között.

A tanévre tervezett programjaink nemcsak az iskolai nevelést célozzák meg, hanem a szülőkkel, családdal való kapcsolattartást is, hiszen a szülő-pedagógus páros közösen formálja gyermekeink egyéniségét. Célunk a tanulók értelmi, erkölcsi, esztétikai, testi, környezeti, egészséges életmódra nevelése.Ennek megfelelően dolgoztuk ki, most már hagyománnyá váló projektjeinket:- októberben: Állatok Világnapja, Zenei Világnap
– novemberben: Márton napi vásár, libapásztor – és pásztorlány választása
– decemberben: Karácsonyi alkotó, ünnepváró foglalkozás
– februárban: Farsang
– áprilisban: Húsvéti alkotó, ünnepváró foglalkozás
– májusban: Gyermeknapi Vigadalom

A környezeti nevelés területén a szelektív hulladékgyűjtést tűztük ki célunknak. Minden osztályban a gyerekek külön gyűjtik a papír –és az egyéb hulladékot, s az AVAR Kft-vel együtt működve szelektív hulladékgyűjtő sziget található iskolánkban. Évente két alkalommal szervezünk papír és PET palackgyűjtést, s az országos elemgyűjtő projektben is rész veszünk.

Tanulóink ősszel és tavassz

bem2

al a HM VERGA Erdei iskolájában mélyíthetik el tudásukat, szerezhetnek tapasztalatokat a „valódi” környezet megismerésével. Az osztályok nagyon szeretnek oda járni, hiszen a tanulás mellett erdei iskolában lenni, bogarászni, madarat
etetni, megfigyelni…- egy igazi kirándulás! Intézményünkben nagy hangsúlyt kap a tehetséggondozás is. Versenyeket szervezünk az ajkai és környékbeli iskolák alsó tagozatos diákjai számára. A Matemágus matematika versenyen a 3.-4. osztályosok adhatnak számot tudásukról, míg a Benedek apó unokái meseíró versenyünk a kis „írói tehetségek” kibontakozását támogatja.
Tanulóink számára a szakkörök színes palettáját biztosítjuk:- Nyelvi szakkörök: angol, német nyelven

bem3

– Okos(k)odó
– Labdás képességfejlesztő
– Aerobic, Kölyökatlétika
– Góliát
– Balett
– Kézműves szakkörök
– Honismereti szakkör

bem4

Fontosnak tartjuk azt is, hogy a 7 éves, iskolába kerülő gyerekek zökkenőmentesen léphessék át iskolánk küszöbét, ezért a Városi Óvodával való kapcsolatot is ápoljuk, több közös programot szervezünk. Jó kapcsolatokat ápolunk a város számos szervezetével, klubjával, melyet a jövőben is így szeretnénk! Úgy érezzük tanulóink szeretnek iskolánkba járni, hiszen itt nem csak tanulni, de játszva „élni” is lehet.

„ Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni.”

Tanító nénik

bem5.jpg